26. august satte børnene fra Stensagerskolen gang i rejsegildet på deres kommende skole, da de næsten løftede taget af byggepladsen med Stensagersangen. Dagen markerede et vigtigt skridt på vejen til det nye specialpædagogiske miljø, og det blev fejret sammen med medarbejdere og skolebestyrelsen, Planlægning i Børn og Unge, håndværkere, entreprenøren og andre samarbejdspartnere.

Rådmand Thomas Medom, hovedentreprenøren STG og skoleleder Susanne Vestergård Hjermitslev holdt tale. Arrangementet sluttede ved pølsevognen med pølser og sodavand til alle de fremmødte, der også kunne se nogle af lokalerne og en udstilling om projektet, der forventes at stå klar i sommeren 2022.

Se TV2 Østjyllands indslag

Læs BU Nyt artikel

18. september kunne borgere i Aarhus Vest møde Stensagerskolen til Løb mellem husene 18. september - et motionsløb som skulle skabe liv og fællesskab i Aarhus Vest.

Her introducerede Stensagerskolen for de mange glade deltagere i den lokale byfest. Elever, forældre og medarbejdere deltog i løbet, hvor de kom forbi byggeriet undervejs på ruten.

Se video fra løbet

Kunstprojektet Kunsten at finde vej skal i samspil med arkitekturen, farver, skiltning, belysning, inddeling i områder og forskellig belægning bidrage til, at det er enkelt og trygt for børnene og de unge at orientere sig i og omkring bygningerne. Vi bruger forskellige sanser og teknikker, når vi skal orientere os - også kaldet wayfinding. Derfor spiller mange faktorer ind på vores evne til at finde vej, ikke mindst for børn og unge med forskellige fysiske og psykiske handicap.

Billedkunstner Tanja Nellemann Kruse står bag kunsten Leg, liv og læring, der med dækaftryk i forskellige farver og materialer skal lette kunsten at finde vej med forskellige sanser, når de mange børn og unge skal have deres dagligdag i den nye specialinstitution og -skole. I efteråret var børnene fra daginstitutionen Skovhøj og Stensagerskolen med til at sætte deres aftryk på kunsten på fire workshops sammen med billedkunstneren, så de er med til at sætte spor i deres hverdag.

Tanja Nellemann Kruses kunstprojekt er blevet udvalgt i en skitsekonkurrence i september 2021. Bedømmelsesudvalget bestod af repræsentanter fra dagtilbud Skovbrynet, Stensagerskolen og Planlægning fra Børn og Unge samt Rum Arkitekter.

 

I uge 39 fejrer Stensagerskolen deres nye skole med et arrangement for eleverne samt en officiel indvielse.

Eleverne samles tirsdag 26. september 2023 kl. 10.00 – 11.00 i skolens hal for at fejre deres nye skole. De bliver taget imod af de Jyske Helte fra Cirkus Tværs, som laver klassisk cirkusgøgl og inddrager eleverne undervejs.

Den officielle indvielse finder sted onsdag 27. september 2023 kl. 12.00 – 14.00. Her vises skolen frem for inviterede samarbejdspartnere og sponsorer. Rådmand for Børn og Unge Thomas Medom holder tale og klipper den røde silkesnor over for at fejre ibrugtagningen af den nye skole, mens elever underholder med sange. De øvrige elever følger med via skærme i deres klassefællesskaber og klipper det røde silkebånd over her samtidigt med rådmanden.