Vi byder de ukrainske fordrevne velkommen, og gør vores bedste for at de kan få en tryg og god start på deres ophold i Danmark.

Du kan læse mere om Aarhus Kommunes indsats for fordrevne ukrainere her: 

www.aarhus.dk/ukraine

Drejebøger til dagtilbud, skoler og fritidstilbud

I disse drejebøger har vi samlet nyttig viden til dagtilbud, skoler og fritidstilbud:

Drejebøgerne opdateres løbende, efterhånden som situationen udvikler sig.

Hvordan taler jeg med børn om Ukraine?

Børn og Unge har udarbejdet denne pjece med links og råd til, hvordan forældre og medarbejdere kan tale med børnene om situationen i Ukraine.

 

Herunder finder du også en pjece på ukrainsk, der kan bruges af ukrainske forældre til at tale med deres børn.

 

Velkomsthus på Frydenlundskolen

Børn og Unge bruger den tidligere folkeskole Frydenlundskolen som et velkomsthus, hvor ukrainere med børn fra 0 til 18 år får en tryg start på tilværelsen i Aarhus Kommune.

Velkomsthuset er en mellemstation - efter ukrainernes første afklaring med Udlændingestyrelsens Borgerservice.

I huset står medarbejdere fra forskellige afdelinger klar til at hjælpe med alt fra sundhedspleje til indskrivning af børnene i kommunens dag- og skoletilbud. Mens de mindste leger i legehjørnet, kan de voksne få vejledning og samtaler, så vi finder det rigtige tilbud til deres børn.

Velkomsthuset er åbent på hverdage fra kl. 9.00-15.00.

Podcast: Ukrainske aarhusianere

Modtagelsen af de fordrevne ukrainere er fortsat en stor opgave - og vil blive ved med at være det længe endnu. Derfor har vi valgt at sætte fokus på den med podcasten "Ukrainske aarhusianere".

Podcasten giver et indblik i hvordan vi i Aarhus Kommune i fællesskab forsøger at give fordrevne ukrainere den bedste start på deres nye tilværelse i byen.

Podcasten handler ikke kun om indsatsen i Børn og Unge, men alle der er involveret på tværs af kommunen. Derfor udkommer den på den fælleskommunale podcastplatform "Aarhus Lytter".

Abonnér på "Ukrainske aarhusianere" hvor du plejer at lytte til podcasts (vi udgiver to afsnit om ugen)