Vores indsats starter der, hvor barnet og den unge selv er, og de frivillige kræfter i byen er med til at løfte det niveau. Men vi tror også på, at vi spiller en vigtig rolle i at uddanne fremtidens frivillige medborgere.

Vi udvikler hele tiden på at geare vores lokale arbejdspladser til at samarbejde med de mange lokale frivillige, som ønsker at yde en indsats på skoler, klubber eller i dagtilbud. Det giver så meget værdi at åbne op og skabe møder mellem børn og frivillige fra andre generationer og med andre baggrunde end forældrene eller medarbejderne. Det giver det enkelte barn et mere mangfoldigt indblik i samfundet, og flere eksempler på, hvordan man lever et godt liv. Mennesker, som vælger at gøre noget aktivt for andre, er nogle af de bedste forbilleder, vi kan give vores børn.

Det er ikke altid let at begå sig mellem børn og unge, hvis man ikke er vant til det. Derfor tilbyder vi et netværk for vores frivillige, hvor de kan udveksle erfaringer, og få gode fif til at omgås vores børn og unge.

De frivillige er en stor gave for børnene og de unge, men de skal også være en gave for arbejdspladsen. Og det er bestemt ikke altid lige let at skabe gode rammer for frivillige i en travl hverdag.

Derfor søger vi hele tiden efter det som gør det let og sjovt for frivillige og medarbejdere at skabe ekstra kvalitet for børnene og de unge. De erfaringer, vi har samlet gennem årene, har vi sat sammen til det. vi kalder ’Frivilligvejen’, som består af de elementer, man som arbejdsplads skal have styr på for at samarbejde med frivillige.

Som Frivillighovedstad har hele Aarhus Kommune i 2018 fejret, synliggjort og anerkendt de mange fantastiske frivillige ildsjæle, der bruger tid og ressourcer på at gøre en forskel. I Børn og Unge handler vores samarbejde med frivillige om at styrke kerneopgaven og nå målene i børne- og ungepolitikken. Vi startede en tradition for at afholde frivillighedsuge i uge 39 på alle skoler, dagtilbud og klubber. Op til ugen arbejdede 20 hold af lærere og pædagoger fra hele 0 til 18 års området med at udvikle projekter og læringsforløb, hvor børn og unge blev introduceret til frivilligverdenen og kunne afprøve rollen som frivillige medborgere. Ideen var at opdyrke al den læring, udvikling og trivsel, som ligger i det frivillige arbejde og omdanne det til læringsforløb i inspirationshæftet ’Læringsforløb i frivillighed og medborgerskab 0-18 år’ til inspiration for alle andre.

Hent vores materiale om frivillighed

Kontakt

Anders Probst-Jensen: 29209978 / apjen@aarhus.dk