Om Stærkere Læringsfællesskaber i Børn og Unge Med Stærkere Læringsfællesskaber vil vi i Børn og Unge gå fra vision til handling for i fællesskab at gøre børne- og ungepolitikkens ambitioner til en del af praksis og samarbejdskulturen.
Vi deler viden og værktøjer Vi deler for at blive dygtigere – også når vi udvikler Stærkere Læringsfællesskaber. Find inspiration, værktøjer og erfaringer fra arbejdet med Stærkere Læringsfællesskaber.
Ledelse af Stærkere Læringsfællesskaber At udvikle Stærkere Læringsfællesskaber kræver ledelse, der er vedholdende og insisterende, og som er tæt på praksis.
Organisering – faglige fyrtårne, ressourcepersoner og afdelingsledere i FU Til at drive den lokale udvikling af Stærkere Læringsfællesskaber har nogle medarbejdere fået en særlige rolle som ressourceperson eller fagligt fyrtårn.
Læringsdage og lokale læringsloops Alle ressourcepersoner, faglige fyrtårne og ledere gennemgår i de kommende år et kompetenceudviklingsforløb med fælles læringsdage ligesom de planlægger lokale læringsloop, hvor alle medarbejdere øver sig på at blive et stærkt læringsfællesskab.
Kompetenceudvikling – find værktøjer og oplæg Udviklingen af Stærkere Læringsfællesskaber betyder, at vi i vores samarbejde skal styrke brugen af data, faglig viden og erfaringer – og reflektere over dem i fællesskab. Derfor gennemgår ledere, faglige fyrtårne og ledere et fælles kompetenceudviklingsforløb.
Læringspartnere i Børn og Unge Centralt i udviklingen af Stærkere Læringsfællesskaber er læringspartnerne, der skal støtte de lokale ledere i at drive og facilitere de lokale processer. Alle læringspartner har baggrund i praksis og erfaring med at samarbejde i et læringsfællesskab.