Vi har læringsforløb, der er direkte målrettet børn og unge, men samarbejder også med byens øvrige STEAM-aktører om udviklingsforløb med dagtilbud, skoler og fritids- og ungdomsområdet. Samarbejdspartnerne vil typisk være kultur- og uddannelsesinstitutioner, foreninger og virksomheder.

Aarhus Kommune tilbyder en række undervisnings- og læringsforløb (ULF) målrettet børn og unge i dagtilbud, skoler og fritids- og ungdomsskoletilbud. Forløbene bliver udbudt i et samarbejde mellem Børn og Unge, Børnekulturhuset samt byens kulturaktører og virksomheder. 

Liste over forløb for børn og unge

Bliv innovativ med First LEGO League

Børn og unge lærer bedst, hvis læringsaktiviteterne er motiverende, og hvis de kan se et mål med læringen. First LEGO League er en konkurrence, der har været afholdt de sidste år i Aarhus Kommune. Konkurrencen engagerer børnene og de unge til at løse virkelige problemer i verden på egen hånd, og den er slutmålet for en længere periode med alternativ, innovativ og selvstændig læring.

Se video her af de engagerende og involverende processer og gode fællesskaber, som eleverne bliver en del af. Tilmeld dit hold senest 1. april 2021.

 

Se video her, hvor 6. klasse på Skovvangskolen bygger robotter og forbereder sig til den store finale i First LEGO League. 

 

Undersøgende læring i Elev

Her kan du se en kort video om, hvordan udeundervisning engagerer børn til at deltage aktivt og undersøgende i deres egen læring på Elev Skole:

For lærere og pædagoger er der forskellige aktiviteter, projekter og netværk med fokus på kompetenceudvikling inden for STEAM.

Liste over forløb for personale

Gennem dialog og samskabelse med byens øvrige STEAM-aktører, vil vi i løbet af 2020 formulere en strategi for STEAM i Aarhus. Vi inviterer alle til at bidrage til strategien og indgå partnerskaber på tværs for at styrke børn og unges handlemuligheder og virkelyst inden for STEAM.

Følg med her på siden!