Vi har flere gode grunde til at arbejde med STEAM i Aarhus:

  1. Vi vil styrke og udvikle de kompetencer, som børn og unge i stigende grad for brug for i en verden af nye teknologier og udfordringer, fx i forhold til klima og grøn omstilling.

  2. Vi ønsker at åbne dagtilbud og skoler mod en bred vifte af byens virksomheder, kultur- og uddannelsesinstitutioner. Den slags partnerskaber kan motivere børn og unge til læring og skærpe deres fokus, fordi de lærer hvordan teori omsættes til praksis og hvordan viden kan oversættes og bruges til noget nyttigt.

  3. I Børn og Unge vil vi videreudvikle det gode arbejde med motiverende og varierende læringsmiljøer, der allerede foregår på vores institutioner, med en løsningsorienteret tilgang til reelle problemstillinger.

I en pressemeddelelse fra 24. oktober, fortæller vores rådmand Thomas Medom, hvorfor det er vigtigt, at vi står sammen om at styrke STEAM:

Læs ”Aarhus gør op med det store skolelotteri”

Forleden talte vores direktør Martin Østergaard Christiansen om STEAM på sit morgenmøde, der bliver livestreamet på vores facebookside, den første tirsdag i hver måned. Se klippet nedenfor - og følg os gerne på facebook.com/DetViErSammenOm