Lysten til at bevæge sig og udforske verden er en central drivkraft i barnets udvikling.

Krop og Bevægelse er målrettet børn i alderen 0-6 år og er igangsat for at højne arbejdet med læreplanstemaet krop og bevægelse, herunder det motoriske og sansemotoriske arbejde i både vuggestuer og børnehave. Der er uddannet en række krop- og bevægelsesvejledere til at varetage arbejdet lokalt, ligesom der er udarbejdet et stort vejledningsmateriale – plakater og aktivitetskort – til brug for pædagoger og ikke mindst i samarbejdet med forældrene om at barnets motorik.

Læs mere om Krop og Bevægelse 0-6 år på aarhus.dk.

Aktivitetskort

Plakater

Leg med...


Kom godt i gang

 

Børn understøtter deres egen udvikling hvis rum og rammer er der til og derfor er det vigtigt, at institutioner er indrettet så der er mulighed for, at børn har forskellige bevægelsesmuligheder. Ligeledes skal rum og rammer også være alsidige så pædagogisk personale har mulighed for, at understøtte børnenes alsidige bevægelsesudvikling.

Hent vores materiale

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Sundhed i Børn og Unge: sundhed@mbu.aarhus.dk

 

'Så lad dog barnet' er en film om, hvordan du undgår at overhjælpe børnene med det, de kan - eller næsten kan. På den måde støtter du børnenes motoriske udvikling og undgår unødig slid og belastning.

 

Se filmen med undertekster

Se filmen med undertekster på somali, arabisk eller engelsk på YouTube.